Potatisplättar med kantarellstuvning, fläskfilé och laxbiffar
Knaperstekta potatisplättar, kantarellstuvning, panerad fläskfilé och pocherade laxbiffar serveras med gurksallad med yoghurt och honung.
Antal portioner: 4
Ingredienser
Potatisplättar
10 st stora potatisar
2 st ägg
Ca 1-2 krm salt (efter smak)
Ca 1-2 krm peppar (efter smak)
3 msk mjöl
rapsolja till stekning
Kantarellstuvning
1 kg kantareller
2 st lökar
2 l vatten
1 tsk salt
200 g smör
4 kvistar persilja
2 dl crème fraiche
Salt och peppar
Gurksallad
2 st stora gurkor
1 tsk salt
1 tsk citronsaft
1 krm peppar
2 msk yoghurt
1 msk crème fraiche
1 msk honung
Panerad fläskfilé
2 st fläskfiléer (ca 1 kg)
2 st ägg
3 dl ströbröd
2 dl mjöl
salt och peppar
smör till stekning
Pocherade laxbiffar
1 kg laxfärs
2 st ägg
4 st charlottenlökar
salt och citronpeppar
2 msk ströbröd
1 dl mjöl
1 krm - 1 tsk riven muskot (efter egen smak)
1 msk vin eller mineralvatten
smör till stekning
Fulgod svampsoppa
Bra vardagsrecept för hösten och vintern. Blanda gärna olika sorters svampar, så får soppan en mustigare smak.
Antal portioner: 4
Ingredienser
2 l blandsvamp, exempelvis champinjoner och karljohan
2 st schalottenlökar
4 st vitlöksklyftor, skalade
5 dl kantarellbuljong (5 dl vatten+ 3 msk flytande buljong
2 dl mjölk
3 dl visp- eller mellangrädde
200 g chèvreost
maizena + vatten
salt
peppar
socker
1 st citron, saft
Foccacia med Västerbottensost
Italienskt bröd som smakar underbart salt. Tillsammans med en stark ost är det som att komma till smakhimlen.
Ingredienser
1 msk nystött svartpeppar
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
0.75 dl olivolja
1 tsk salt
1 påse riven västerbottensost
8 dl vetemjöl special
flingsalt
Vitlökssoppa - Elisabeths ungerska hetta
En len vitlökssoppa med tryffel och chili. Serveras med paprika toast.
Antal portioner: 4
Ingredienser
1.5 msk smör
1 st schalottenlök
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
1.5 dl grädde
0.75 msk kycklingfond
0.5 msk sherry
4 st vitlöksklyftor
tryffelolja
1 st chili
Paprikatoast
landbröd
paprikapulver
dill
flingsalt
Coco Lau-Lau
Krämig pannacotta med mango, kokos och Malibu.
Antal portioner: 4
Ingredienser
5 dl grädde
2 st gelatinblad
200 g vit choklad
1 st vaniljstång
1 st mango
1 dl Malibu
kokos, rostad
Farmor Astrids tobleronemousse på en spegel av solmogna hallon
Superenkelt och gott efterrättsrecept.
6 dl vispgrädde200 g Toblerone
300 g frysta hallon
1 dl strösocker
citronmeliss
Cognacsflamberade bananer på franskt vis med rostad mandel och hemmagjord vaniljparfait
Antal portioner: 4
Färdigt på: 15 min
Ingredienser
2 st bananer (ej för mogna)50 g smör
florsocker
100 g färdigskållad, flagad mandel
80 g florsocker
1 st vaniljstång
4 dl grädde
4 st äggulor
Eye Contact - Attraktion
Sötpotatisfrittata med lyxigpesto och kryddig parmesancréme.
Antal portioner: 4
Färdigt på: 30 min
Ingredienser
Sötpotatisfrittata
5 st ägg
2 tsk salt
1 krm chiliflakes
2 st stora sötpotatisar
2 st gula lökar
3 dl majs
Pesto
1 st poblanochili
1 st vitlöksklyfta
25 g pinjenötter
0.25 dl olivolja
0.25 dl jordnötsolja
1 tsk salt
1 dl créme fraiche
40 g parmesan
Parmainlindad kycklingfilé med örter, ost & soltorkade tomater
Passar utmärkt till ugnsrostade rotfrukter, ris eller cous cous. Receptet är beräknat till 6-8 personer.
Ingredienser
10 st kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
10 st soltorkade tomater i olja
150 g getost eller annan smakrik ost t ex fetaost
10 st basilikablad
10 st skivor parmaskinka
2 msk smör
1 msk olja (valfri)
Halloumi à la ”Sirup”
Grillad halloumi med paprikasallad, basilika och sirapsvalnötter.
Antal portioner: 4
Färdigt på: 20 min
Ingredienser
200 g halloumiost
1 msk olivolja
2 krm nymald svartpeppar
1 dl valnötter
0.5 dl lönnsirap
4 st grillade paprikor på burk (250g)
Dressing
4 msk äppelcidervinäger
0.5 dl olivolja
2 tsk dijonsenap
20 st färska basilikablad
0.5 tsk salt, gärna gourmetsalt
2 krm nymald svartpeppar
3 skivor rostbröd
Husets chocolate tower med passionsfruktsorbé och granatäpple
Antal portioner: 4
Färdigt på: 1 tim
Ingredienser
Chocolate tower100 g rumsvarmt smör
1.5 dl strösocker
2 st ägg
0.75 dl kakao
2.5 dl vetemjöl
0.25 tsk bakpulver
0.75 tsk bikarbonat
0.5 tsk vaniljsocker
0.5 tsk salt
1.5 dl vatten
Chokladkräm
500 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
150 g smör
Passionsfruktsorbet
4.5 dl vatten
1.5 dl strösocker
saften av en halv citron
15 st passionsfrukter
2 st äggvitor
Vit chokladcheesecake med kola och marinerade björnbär
En härligt söt cheesecake med syrliga bär som kontrast.
Ingredienser
200 g digestivekex
75 g smör
400 g philadelphiaost
250 g kesella 10%
100 g vit choklad
1 dl strösocker
3 st ägg
Topping
4 dl crème fraiche
1 st vaniljstång
Kolasås
2.5 dl matlagningsgrädde 15%
2.5 msk sirap
2.5 msk socker
Marinerade björnbär
250 g frysta björnbär
0.5 dl vatten
1 dl farinsocker
1 msk balsamvinäger
Där har vi några recept från programmet. De äldsta är överst och de nyaste underst... i fall ni vill in och leta på hur man tillagar nått:) MUMS!!=) Jag vill prova alla de här!
//R.e <3
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar